Genk

GA voor Kunst Genk
Stadsplein 1
3600 GENK

Goedele.ghijsen@gavoorkunst.be
Aya.sabi@gavoorkunst.be


Over Goedele Ghijsen

Schrijver van jeugd- en kinderboeken, verschenen bij uitgeverij Van In, Van Halewyck en Davidsfonds/Infodok, haar boek Vluchtweg werd genomineerd voor de Leesjury 2023.

Over Aya Sabi

Schrijver van Verkruimeld land (Atlas Contact) en van Half Leven (Das Mag).

Over Schrijven bij Goedele Ghijsen en Aya Sabi
Schrijver: vanaf 18 jaar

Afbeelding met persoon, bril

Automatisch gegenereerde beschrijving

Droom je ervan een roman te publiceren? Een dichtbundel? Korte verhalen? Of schrijf je voor je plezier en ben je gewoon graag bezig met taal? Dan is de opleiding Schrijver iets voor jou.



Je maakt korte schrijfopdrachten, gebaseerd op de theorie in de les. Je medestudenten en leerkracht geven opbouwende feedback. Je experimenteert met verschillende genres en onderzoekt thema’s waarover je wil schrijven. Uiteraard word je geïnspireerd door andere auteurs: we lezen poëzie, korte verhalen en romans en analyseren die in groep. Want leren schrijven betekent ook leren lezen. In de loop van je studie kies je een genre en werk je aan een groter project waarmee je afstudeert.

Voor deze ‘kortlopende studierichting’ heb je geen vooropleiding Woord nodig. Ze duurt 3 leerjaren, met 3 lesuren per week.

Eén zaak staat vast: schrijven in groep motiveert. Elk jaar ontstaan er warme, literaire vriendschappen.

Wie al een basisopleiding volgde, kan aansluiten bij de vervolgopleiding. Daarin werk je een manuscript uit in proza, poëzie of literaire non-fictie.

Schrijf! vanaf 15 jaar

Voel jij ook de schrijfkriebels? Heb je een hoofd vol verhalen? Droom je van een boek met jouw naam op de cover? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Bij SCHRIJF! dompelen we ons onder in verhalen. We spieken bij bekende auteurs: hoe pakken zij de lezer bij de kraag? Maar we spelen natuurlijk vooral zelf met taal. We proeven van allerlei genres: een Instagramgedicht, een blog, een ouderwetse brief, onze eigen urban legend, … Alles kan, zolang we er maar creatief mee aan de slag kunnen gaan. Zo verzamel je op drie jaar tijd een stapel pareltjes van jouw hand en scherp je jouw pen om aan het echte werk te beginnen.

Aya Sabi

Wanneer?

Tijdens het schooljaar elke week drie uur les in kleine groepen. Voor exacte tijdstippen: www.gavoorkunst.be  

Lijkt dit iets voor jou? Neem dan contact op met GAvoorkunst:

info@gavoorkunst.be of 089/65.39.44 Of stuur een mail naar goedele.ghijsen@gavoorkunst.be.

Plaats een reactie